Coaching

Een coach die je helpt om je lichaam op de juiste manier ‘aan’ te zetten. Een goede gesprekspartner met verstand van zaken die je ondersteunt bij nieuwe uitdagingen, omgaan met stress, verandermanagement, ondernemerschap en spiritualiteit. Duurzame groei bewerkstelligen, op persoonlijk of zakelijk vlak, dat is mijn principe als coach.

Zelfvertrouwen krijg je door goed in je vel te zitten. Dat betekent spanningen loslaten. Dit kun je bereiken door meditatie, je mobiliteit te verbeteren en meer te bewegen. Kracht kun je ervaren met behulp van ademhaling, efficiëntere bewegingspatronen en bijvoorbeeld koudetraining. Dingen waar je echt iedere dag profijt van kunt hebben.

Met training en ervaring in Natural Movement, Hatha Yoga, Pranayama, Meditatie, Wim Hof Methode, Sportrusten en Minimal running bouwen uitdagende trainingssessies voort op bewezen technieken. Eenvoudige programma’s waarbij coaching en zelf praktiseren elkaar afwisselen. Zonder geestdodende, repetitieve oefeningen op een dom fitness apparaat, maar meer naar buiten om te bewegen vanuit rust en vrijheid.

Mijn aanpak is toegankelijk en niet geheel onbelangrijk, ook gewoon leuk. Zo leer je tenslotte het beste. Met de juiste begeleiding durf je uit je comfort zone te stappen. Gezondheid, flexibiliteit en kracht vertalen zich naar een ontspannen, blijmoediger brein. Fijn voor jou en alle anderen om je heen. Passend bij je huidige fitheid krijg je handvatten om jouw natuurlijke vermogens naar gezondheid (veer)kracht en balans opnieuw aan te boren.

Challenge me!

Coach: Sung van der Peet

Coaching, foto, Sung

Kleine 20 jaar ervaring in het bedrijfsleven als communicatiespecialist en voorheen reclamecreatief. Vroeger succesvol als scherpe bedenker, inmiddels omgeschoold tot een actieve doener die graag de grenzen van zijn kunnen opzoekt. Dit is de korte versie van mijn training en achtergrond.

Yoga teacher

Mijn 200-uurs Hatha Yoga opleiding genoot ik in India. Niet in een resort, maar in een old school ashram. Zo eentje waar het leven is ingericht op een klassieke leerstijl en sobere leefwijze. Met volledige focus op doceren, asana’s en yoga filosofie. Yoga is in feite meditatie in beweging. Een eeuwenoude praktische methode om los te komen van ego. Door het ontleden en weer verenigen van lichaam, geest en ziel, groeit je bewustzijn en zul je verbinding met je ware natuur ervaren. Onder andere door het beoefenen van asana’s, kriya’s en ademhalingstechnieken groei je in bewustzijn. Met de aandacht naar binnen gericht vind je kalmte en flexibiliteit om iedere uitdaging aan te gaan.

Yoga teacher, yogaleraar internationaal erkend

Koudetrainer

In 2015 ging mijn opleiding als koudetrainer van start. Een jaar lang trainde ik onder begeleiding van Wim Hof, beter bekend als de Nederlandse Iceman. Eind januari 2016 liep ik in korte broek en blote bast op het Reuzengebergte Jelenia Gora in Polen. Met windvlagen van 120 km/uur en een gevoelstemperatuur van -33 graden. Je leest het goed. Hier kom je jezelf tegen. Helemaal als je 250 meter voor de top op ijzige rotsen onderuit gaat en het bloed uit je mond gutst. Gekkenwerk? Misschien wel. De grap is, je lichaam kan dit gewoon aan. Mentaal is het een uitdaging, zeker. Het enige wat blijft is de oerkracht die je in jezelf voelt. Sinds het behalen van mijn certificaat douch ik koud. Elke dag. Het geeft m’n immuunsysteem een boost, het geeft mentale kracht om het oncomfortabele niet uit de weg te gaan. Daarnaast levert de koudetraining mij een 80% besparing van warmte op mijn energierekening. Benieuwd naar wat kou jou kan opleveren? Maak kennis met Icebreaker.

Sportrusten looptrainer

Goed herstel is net zo belangrijk als intensief trainen. Ontspanning is de sleutel tot betere prestaties. Als Sportrusten trainer kan ik je daar bewust van maken en toegankelijke oefeningen bieden om doelgericht aan de bak te gaan. Je leert vogels kijken, je ontdekt dat je voor een marathon nooit meer dan 14k hoeft te trainen en dat je ademhaling als graadmeter en tool kan dienen om jezelf vooruit te helpen. Bovendien zijn ze bij Sportrusten groot fan van koudetraining. Een natural fit! Sportrusten organiseert de Cool Challenge en oprichter Koen de Jong schreef het boek Koud Kunstje. Alvast beginnen? Adem in en langer uit… begin met koud douchen.

Meditatie

Naast de training die ik in m’n yoga-opleiding kreeg ben ik op dit vlak vooral een ervaringsdeskundige. Ik praktiseer Vipassana, de techniek zoals Boeddha die onderwees. Misschien heb je weleens van de 10-daagse retraites gehoord, waarin iedere student in volledige stilte de techniek beoefent. Deze leermethode is redelijk spartaans. Ontdaan van franje en uiterlijkheden ben je volledig op jezelf gericht. En ga je aan het werk. Zo simpel is het. Vipassana staat voor helder inzicht oftewel de dingen zien zoals ze werkelijk zijn. Ook jij kunt deze techniek leren, bekijk hier de mogelijkheden.

Barefoot/minimal hardloper

Ieder mens is gebouwd om te rennen. Om lange afstanden te rennen. Vaardigheden die paraat staan in ons primitieve brein. Door overdreven ingewikkeld schoeisel, teveel zitten en stressen zijn we alleen vergeten hoe we dit het beste doen. Zogenaamde ‘hiel-landers’ onder hardlopers ontwikkelen vaak blessures omdat het lichaam op een onnatuurlijke manier belast wordt. Vergeet luchtkussens in je zolen, je voeten en enkels zijn zelf sterk genoeg om je kilometers verder te brengen. Moet je wel even op oefenen. Ik deel mijn ervaring via dit blog en kan je helpen in de transitie van hardloop hater tot barefoot fanboy.