Natuurlijk vermogen

Vandaag de dag leven we helaas vooral in ons hoofd. Gekluisterd aan smartphone en beeldscherm draait ons brein overuren. Het contact met ons lichaam en onze ware natuur verliezen we steeds meer uit het oog. Dat is jammer want ons lichaam is een stuk intelligenter dan ons moderne brein ons laat denken. Wat gebeurt er eigenlijk als we het lichaam meer leidend laten zijn in ons handelen in plaats van onze gedachten?

De natuur is een uitstekende leraar. Kijk om je heen en verwonder je hoe planten, bomen en dieren leven zonder daar over na te hoeven denken. Met ons lichaam is het niet anders. Veel processen gaan gelukkig geheel op de automatische piloot. Het probleem is echter dat ons denken, malen, piekeren nogal eens zand in die geoliede machine strooit. Meer zorgen leiden vaak tot meer ongezonde leefgewoontes. Na verloop van tijd lopen we vast en zoeken oplossingen in afleiding van buitenaf of gooien er een schepje bovenop door er meer over te piekeren.

Al onze denkkracht werkt in dit geval tegen ons. We sturen het lichaam aan met signalen van spanning en stress. Terwijl je fysiek geen enkele actie onderneemt om die opgewekte stress-signalen een uitweg te bieden. Je lichaam pompt zich vol stofjes om hard weg te kunnen rennen terwijl jij bijvoorbeeld gestresst achter het stuur in de file zit. En dat werkt niet. Doe je dit vaak genoeg dan komt het lichaam in opstand.

Natuurlijk vermogen: eerst doen dan denken

Leer opnieuw te vertrouwen op kennis en kracht die reeds bij jezelf van nature aanwezig is. Train slimmer en effectiever door je lichaam opnieuw vaardigheden te leren die daadwerkelijk nuttig zijn. Via praktische oefeningen vanuit yoga, meditatie en koudetraining kan iedereen zijn energiehuishouding en zelfs zijn immuunsysteem een flinke boost geven. En ja, dat resulteert in afvallen, beter in je vel zitten, productiviteit en pure daadkracht. Hele prettige bijkomstigheden!

Weten wanneer je in actie- of ruststand staat gaat je helpen om denken en doen beter op elkaar af te stemmen. Je krijgt meer rust in je kop als je lijf weet weer waar het aan toe is. Zou je jouw connectie tussen lichaam en geest beter in balans willen brengen? Ben je benieuwd naar waar jij daadwerkelijk toe in staat bent? Hoog tijd om je natuurlijke vermogens ‘aan’ te zetten!

Aan de slag